Ne bízzon vakon, 10 + ok amiért mindenképpen nyer a Microbionnal

Gondolta volna, hogy a baktériumok mindössze 10%-a káros, míg 90%-uk semleges vagy jótékony az emberre nézve? További érdekesség, hogy az emberi testet alkotó sejtekhez képest több mint tízszeres szorzóval vannak bennünk jelen mikróbák.

Akár talajunk, akár állataink egészségéről van szó, az EM-ként ismertté vált hatékony mikroorganizmus családok alkotta termékek gazdaságosabb, környezetbarátabb és eredményesebb végterméket biztosíthatnak számunkra!

A betelepülni igyekvő kórokozókkal szembeni - antibiotikumok és csíraölők használatára alapozott - stratégiánk még működik, de vajon van-e más út?

Szántőföldi tapasztalatainkat is alapul véve állíthatjuk, hogy van más út:

a betelepülni igyekvő patogén mikrobákat a kiszorítás / kompetitív kizárás / stratégiájával is kordában tarthatjuk és számukat a kritikus szint alá szoríthatjuk.

Ennek a célnak a megvalósítására ideális egy olyan mikrobiológiai közösség , mely egymás működését segítő módon egy /asszociatív kommenzalista/ asztaltársaságot alkotnak .

A populációdinamikájában változó közösség / mikrobiológiai szukcesszió / egyik legdominánsabb szereplője a Lactobacillus plantarum, melynek homofermentatív fakultatív anaerob tulajdonságai révén kiváló pH csökkentő hatással bír. Hatékony együttműködésének, aerob toleranciájának és magas savtűrésének eredményeként kialakuló dominanciája révén nemcsak az alacsony pH-t kevéssé toleráló kórokozók száma csökken le drasztikusan, hanem az ammonifikáló mikrobák működése is leáll!

 

A légyszám csökkenés szintén látványos - az okát vélhetően a lárvák számára is kedvezőtlen savas, fermentatív közeg magyarázza.
Állatartásban a technológia rendszerszerű alkalmazása révén megvalósuló haszon - a termelői tapasztalatok szerint is igen sokféle:

 1. Probiotikummal együtt rendszerbe állítva akár a teljes antibiotikummentesség is elérhető, de a csökkentés biztosan!
 2. Jobb takarmányhasznosulás
 3. Csökkentő negatív faktorok /patogének , toxinok, antinutritív anyagok és élőlények
 4. Javuló gazdaságosság és termelésbiztonságeredményeznek
 5. Nyugodtabb állat állomány
 6. Az egyszerűen / akár automatikusan / kijuttatható kultúra természetesen nem csak az istállóban fejti ki előnyös hatását , hanem azon kívül is
 7. Hígtrágyás rendszereknél nemcsak a dugulás kockázata szűnik meg, hanem fokozatosan feltisztulnak a csatornarendszer lerakódásai is, melynek révén a mosóvíz igény is csökken
 8. Mivel nem távozik el irritáló ammónia formájában a szerves nitrogén, az teljes egészében hasznosulhat a szántóföldeken, ami a növénytermesztők számára igen pontosan mérhető termelési költség csökkentő tényező
 9. A trágyával kikerülő hatékony mikrobaközösség a szántóföldön is folytatja kórokozó kiszorító - talajjavító tevékenységét ,mellyel további hasznot hajt a gazdaságnak
 10. Mindezek összességében jobb minőségű végterméket eredményeznek

További előnyök:

 1. A mikroorganizmusok egyensúlyt teremtenek, és megtartják azt
 2. Gyógyszerek és vegyszerek kiiktatását segítik elő
 3. Elvégzik a kártékony baktériumok és gombák kiszorítását
 4. Bioaktív anyagokat termelnek
 5. Nagy mennyiségű ammóniát kötnek meg
 6. Rothadás helyett erjedési folyamatot indítanak be
 7. A fiziológiai csoportok együttműködésében és a táplálék-források átalakításában játszanak nagy szerepet

 

Nem tartalmaz mesterséges  termékeket vagy génmódosított  anyagokat, csak a természetben  elforduló “válogatott” mikróbákat.

Sokrétűen felhasználható, mivel az eleve rothadással végbemenő lebontási folyamatokat képes érjedéssé alakítani. Lényegében komposztálódás helyett egy jóval hatékonyabb és hasznosabb folymat megy végbe. A keletkező ammónia megkötődik, és a talajban hasznosul. Mivel a komposztálódáshoz képest jóval alacsonyabb hőmérsékleten zajlik az erjedés folyamata, ezért nem párolog el annyi értékes anyag, illetve nem károsul a magas hőmérséklet következtében.

Használják  a földművelés  során a talajminőség  javítására, káros vegyszermaradványok  elbontására, az állattartásban a kellemetlen szagok megszüntetésére, a hulladékgazdálkodás és szennyvíztisztítás során, károsodott területek remediációjára - például árvíz utáni fertz állapot megszüntetésére.

IDÉZET EGY GAZDÁTÓL :

“Ha az elején azt mondják nekem, hogy ilyen széles körű és nagy eredményeket fog produkálni, egész biztosan nem vettem volna komolyan, és nem kezdtem volna vele dolgozni!”

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a mikrobiológiai termékek kapcsán, állunk rendelkezésére, kérdezzen bátran, örömmel segítünk!