GÜLLEMAX

 

Egészséges állatok, egészséges levegő, érett, kártevőmentes trágya

A mező több tejet ad!

A GÜLLEMAX rendszeres használatával a rothadt, bűzlő szerves trágyából tápanyagban gazdag, rendkívül hatékony, teljes értékű trágya alakul ki, melynek eredménye lédús zöld mezők és egészségesebb állatok lesznek.

A GÜLLEMAX felhasználása nagyon sokrétű. Az istálló tisztításától kezdve a sertés-, szarvasmarha- és baromfi telepeken át a lóboxokig alkalmazható. A GÜLLEMAX csökkenti a legyek számát és a bűzt, feloldja a lebegő üledéket és az eldugult csatornákat, a trágyát pedig a növények számára hasznosabbá alakítja.

A GÜLLEMAX-szal a hígtrágya irányítottan rothad el, megtartva a növényeknek kedvező anyagokat, ahelyett, hogy teljesen lebomlana.

A trágyából származó gázokat megköti, így nitrogén- és kéntartalma megmarad. A gyomnövények visszaszorításával, a lóhere, az értékes fi nomfüvek és gyógynövények erőteljes növekedésével nő a takarmány tápértéke. Teljes értékű tápanyag a legelőnek és a szántóföldnek, melyek gyakorlatilag saját maguk állítják elő „megújuló”, teljes értékű talajtápjukat. A gyakorlati eredmények azt mutatják, hogy a saját alaptakarmánynak köszönhetően a tejhozam jelentősen javul, ezáltal pedig növelhető a gazdaságosság. A magas energiatartalmú takarmány költségei érezhetően csökkennek. A mező tehát több tejet ad.

A GÜLLEMAX-ot az osztrák, innsbrucki székhelyű Hechenbichler GmbH állítja elő. A GÜLLEMAX a „Grünland-csomag” (Grünland = zöld mező) központi terméke, mely tápanyagban gazdag talajról gondoskodik.

A csomagot, ami a GÜLLEMAX-ból, a POWERPHOS-ból (folyékony foszfor), a GÜLLESCHWEFEL-ből (kén) és a MEERKALK-ból (mész) áll, Ausztriában forgalmazzák. A GÜLLEMAX a földművelésben alkalmazott AMALGEROL állattenyésztő gazdaságok számára kifejlesztett változata.

A GÜLLEMAX negyven különböző növényi, illó- és ásványi olajat, valamint gyógynövénykivonatot tartalmaz. Az előállításhoz használt nyersanyagok garantáltan nem génmódosítottak, és az Innsbrucki Egyetem szakvéleménye szerint biológiailag 100%-ban lebomlanak.

Miért jobb a kezelt hígtrágya?

 • A kezeletlen hígtrágya egyszerűen csak elrothad. A kezelés során azonban a trágya egészségesen bomlik le. A GÜLLEMAX megállítja a rothadást és a trágya természetes átalakulását segíti elő. 
 • A szerves anyagok rothadása során az ammónia-, kénhidrogén- és metángázok kibocsátása csökken, ami mérsékli a kellemetlen szagok képződését. 
 • A leülepedett és lebegő üledékek felbomlanak, a legyek ennek következtében elvesztik petézési helyeiket, a nyüvek pedig táplálékukat, így számuk is csökken az istállóban. 
 • Az istálló tisztításának ideje akár a felére is csökkenthető anélkül, hogy nagyobb összegeket adnánk ki olyan erős tisztítószerekért, amelyek csak károsítják a trágyát. 
 • A hígtrágya egészséges marad, és több összetevőtől hatékonyabb anyaggá válik. Ez azt jelenti, hogy a mezőn több lóhere és aljfű jelenik meg, ezáltal a takarmány minősége is jelentősen javul. 
 • A trágya kevésbé lesz ragadós, így nem tapad rá a növényekre, hanem egyszerűen lefolyik azokról.

A GÜLLEMAX egészséges kiegészítő hatásai

A GÜLLEMAX egészséges levegőt biztosít! Megköti, ezáltal csökkenti az istállóban levő rossz levegőért felelős káros, irritáló gázokat, mint például az ammóniát, a metánt és a kénhidrogént, így az istálló levegőminősége érezhetően javul. Az egészséges, tiszta levegő elengedhetetlen a szabad légutak, az egészséges állatok, a nagyobb mértékű napi gyarapodás és a szép szőr kialakulásához. Ezen kívül az istállóban dolgozók keringési rendszere is kisebb terhelésnek van kitéve. A Grumpensteini Szövetségi Intézet (Bundesanstalt Gumpenstein) tanulmánya szerint az istálló rossz levegője 8%-kal csökkenti a tápanyag-hasznosulást. 

A kezeletlen, rothadó ürülék a kórokozók melegágya. Az állatok folyamatosan veszélyes fertőzések ellen küzdenek. Ha a rothadás miatt Ön is küzd a magas csíraszámmal, a GÜLLEMAX megoldást nyújt erre a problémára. 

A GÜLLEMAX biztosítja az ürülék gyors és természetes lebontását, a rothadást pedig hamar és maradék nélkül megszünteti. A csíraszám drasztikusan csökken. A Brnói Állatorvosi Bio- és Gyógyszerkészítmények Állami Ellenőrzési Hivatalának Intézete 2006-ban készült kutatása szerint a staphilococcusok és enterococcusok száma átlagosan 70%-kal csökken.

ALKALMAZÁSA:

 • A GÜLLEMAX megkönnyíti a kitrágyázást, az istálló és a fejőállás takarítását (további tisztítószerek alkalmazása nem szükséges)
 • A GÜLLEMAX megszünteti a csatornadugulást, feloldja a lebegő és a leülepedett üledéket.
 • A GÜLLEMAX a tápanyagok megkötésével értékes alaptakarmányról gondoskodik, és a növények is jobban tolerálják.

MŰKÖDÉSÉNEK EREDMÉNYEI:

 • A GÜLLEMAX nagy dózisban sem okoz takarmány szennyezést. A trágyázást követő 10-14 nap elteltével már ismét legeltethet a mezőn.
 • A GÜLLEMAX-szal kezelt hígtrágyát minden további nélkül, akár nyári hőségben is kijuttathatja. A magas hőmérséklet miatt bekövetkező gázkibocsátás során sem történik nitrogénveszteség, és a növények sem perzselődnek meg. Nem kell többé esős időben trá gyáznia, ami kíméli a gyepet és a földigilisztákat.
 • Ásványi adalékanyagot takarít meg.
 • Az olyan, a hígtrágyát kedvelő növények, mint például a lósóska, a réti boglárka, a medvetalp vagy a pitypang egyre inkább visszaszorulnak, megjelennek a füvek és a lóhere, a gyep egyre dúsabb lesz.
 • Már nem szükséges olyan drága és költséges gépeket használnia, mint a csúszótalpas vagy a tárcsás injektor.
 • Csökkenthető a trágya vízzel való hígítása! Ezzel időt, tárolóhelyet és szállítási költséget takarít meg. Szükségtelenné válik a megkeményedett trágya elszállítása is.
 • A trágyát akár egy előrehaladottabb fejlődési szakaszban is kijuttathatja a növényekre – a takarmányszennyezés nem lesz probléma még akkor sem, ha a trágyázás után csak kevés csapadék esik.

ADAGOLÁS:

Az alkalmazandó mennyiséget a felhasználás célja szabja meg. Arra azonban figyelni kell, hogy minden alkalmazás során legalább 1:20 arányban hígítsuk vízzel, hogy 5%-os oldatot kapjunk.

 • Az istálló és a szilárd trágya folyamatos kezeléséhez számosállat egységenként hetente 0,1 l GÜLLEMAX elegendő.
 • Mélyalom és boxok esetében az oldatot a kitrágyázás után ajánlott alkalmazni, majd hetente számosállat egységenként 0,1 l GÜLLEMAX használata javasolt a friss szalmára és alomra permetezve.
 • Malacoknál és kocáknál is tökéletesen elegendő 1 l GÜLLEMAX, melyet a résekbe, ill. az alomra is önthetünk.
 • Hízódisznók esetében 0,15 l GÜLLEMAX-szal kell számolni disznónként és hízlalási időszakonként. 50%-ot a hízlalási periódus első szakaszában, 50%-ot pedig a periódus közepén kell alkalmazni.
 • Baromfi-istállók szilárd trágyájának kezeléséhez 100 négyzetméterenként 1,5-2 l GÜLLEMAX elegendő.
 • A csatornadugulások és a lebegő üledékek, valamint hígtrágya-tárolók kezeléséhez trágya-köbméterenként 0,2 l GÜLLEMAX használata ajánlott.
 • A szilárd trágya komposztálásához köbméterenként 0,3 l GÜLLEMAX szükséges.

ÖSSZETÉTEL:

A GÜLLEMAX negyven különböző növényi, illó- és ásványi olajat, valamint gyógynövénykivonatot tartalmaz.

Az előállításhoz használt nyersanyagok garantáltan nem génmódosítottak, és az Innsbrucki Egyetem szakvéleménye szerint biológiailag 100%-ban lebomlanak.

FORGALMAZÓ:

SYM-BIO- TECH KFT
8360.Keszthely,Kastély u.10.

Telefon: +36 30 276 2485
E-mail:  info@sym-bio.hu

Tudjon meg többet

Minden fogyasztónk fontos. Minden eset más. Hívjon!